Galambtenyészetünkről néhány információ...
Galambtenyésztésünk beindításával egy sok éves álom vált valóra, vártuk a megfelelő pillanatot! Nemrégiben amint a feltételek adottá váltak, s országos szinten is újra népszerűsítésre került a húsgalamb tenyésztés, úgy gondoltuk, hogy itt az idő, belevágunk!
Elkezdtük felépíteni speciális galambházainkat, s felkerestük az ország egyik legismertebb húsgalamb tenyésztőjét, és megvásároltuk galambállományunk alapjaiul szolgáló egyedeinket! Ezekkel indult a tenyésztés. Aztán ahogy telt az idő, megismerkedtünk azzal az emberrel aki húsgalamb tenyésztésben már rendkívüli sikereket ért el, s ezekben a körökben már névnek számít! Tőle rengeteg szakmai segítséget kaptunk, sok mindent köszönhetünk neki. Az Ő és egy másik neves tenyésztő galambjaiból vérfrissítés céljából újabb kitűnő állományt vásároltunk. S ezek a madarak jelentik jelenlegi és jövőbeli állományunk biztos alapjait.
Galambházaink egy alapos, több éván át tartó információgyűjtés alapján saját magunk alakítottuk ki. Igyekezve a lehető legoptimálisabb helyet kialakítani a galambjaink számára. Jelenleg 700 pár galambbal termelünk, s ezt folyamatosan fejlesztjük. Célunk, egy az országban előkelő helyet elfoglalni a galambtenyésztés területén. Szeretnénk hamarosan mind darabszámban, mind technológiában az elsők közt szerepelni országos szinten. Galambjaink jelenleg 80-100 fős galambházakban vannak elhelyezve, ahol minden párnak két fészek áll rendelkezésére a zavartalan és folyamatos termelés biztosítása érdekében. Madaraink önetetőből kapják a táplálékot, melybe különböző magvak kerülnek. Ők ezekből kedvükre válsztják ki az életciklusuknak, s fiókáiknak az épp megfelelőt.
A fiókák leválsztása heti rendszerességgel történik amikor elérik a 26-28 napos kort és súlyuk eléri a 55-70 dkg-ot. A felvásárlók és a vendéglátó helyek sem az óriás, akár kilós galambot keresik, hanem az egységes, konyhakészen 42-47dkg-os galambra van kereslet. Mi is azon dolgozunk, hogy ezt a mai kor igényeinek megfelelő méretet minél inkább megközelítsük.